Reparation af en knækket negl // Test af forskellige reparationsmetoder

En knækket negl er altid super ærgerligt! – Frygt ej! Der findes mange måder at reparere den på. Jeg har gennemtestet tre populære metoder over en længere periode, og jeg vil nu gerne videregive mine erfaringer til jer 🙂

De tre metoder jeg har testet er: Teposemetoden, silk wraps og Orly nail rescue kit.

Jeg har givet hver enkelt metode point fra 1-5 ud fra forskellige kategorier; holdbarhed, udseende og pris.

Teposemetoden:

tefiltre-lange

Det skal du bruge:

 • En alm. tepose
 • En saks
 • En pincet
 • Neglelim el. sekundlim
 • En grov og en fin buffer

Hvad går det ud på?

Limen lægges på (både over og under) revnen på den rene negl. Teposen lægges oven på revnen, og endnu et lag lim lægges på. Brug pincetten til at lægge teposen på, så undgår du lim på fingrene. Lad limen tørre fuldstændig. Buf med en grov buffer det grove af limen af. Skift derefter til en fin buffer (blankbuffer). Den fine buffer gør overfladen jævn og blank. Se mere detaljeret om metoden her.

Som lim kan jeg anbefale Depends neglelim med børste, den kan købes i Matas for ca. 30,00 kr.

Holdbarhed: 7-20 dage 

Anmeldelse:

Teposemetodens holdbarhed afhænger særligt af, hvor godt du gør dit buffer-arbejde samt, hvor grov en tepose du bruger. Jo grovere tepose, jo dårligere holdbarhed. Hvis du buffer for meget med den grove buffer, og undlader den fine buffer, som gør overfladen blank, får du en kortere holdbarhed. Acetone opløser endvidere langsomt limen, så lad være med at fjerne neglelak med acetone. Da holdbarheden afhænger så meget af udførelsen og teposens størrelse, kan teposemetoden ikke score mere end 3 point i holdbarhed.

Teposen vil altid være synlig på neglen, og metoden er derfor ikke særlig egnet, hvis du gerne vil gå med “nøgne” negle. Metoden kan derfor heller ikke score mere end 2 point på udseendet.

Til gengæld er det en meget prisbillig metode, og man vil som regel allerede have alle redskaberne i hjemmet.

Point: 

 • Holdbarhed: 3
 • Udseende: 2
 • Pris: 5

Silk wraps: 

71Bo+pTtNsL._SX522_

Det skal du bruge:

 • Silk wraps
 • Saks
 • En pincet
 • Neglelim el. sekundlim
 • En grov og en fin buffer

Hvad går det ud på?

Silk wrap metoden har nøjagtig samme fremgangsmåde som teposemetoden. Teposen udskiftes blot med slik wraps. Silk wraps koster ca. 60,00 kr. på eBay.

Holdbarhed: 7-60 dage

Anmeldelse:

Som med teposemetoden afhænger holdbarheden en hel del af, hvordan du formår at lave buffing-arbejdet. Til gengæld er silk wrap’pen noget mere finmasket og elastisk, hvilket øger holdbarheden en hel del hvis buffing-arbejdet gøres ordentligt. Det er rigtig vigtigt, at den blanke overflade opnås. Hvilket også gør, at Silk wraps score højere point end teposemetoden.

Hvis du buffer korrekt, kan slik wrap’pen næsten blive usynlig på neglen. Derfor er denne metode bedre egnet til “nøgne” negle. Efter min mening er denne metode den eneste og klart den bedst egnet til nøgne negle, da det klart giver det flotteste resultat. Derfor toppoint til udseendet.

Du betaler dog også for det. 60,00kr. for 36 wraps. Jeg klipper wrap’pen til, så den passer til revnen på neglen. Dermed kan jeg ofte få 3-5 stykker ud af en enkelt wrap, men metoden er noget dyrere end teposemetoden, hvorfor prisen ikke kan give mere end 2 point.

Point:

 • Holdbarhed: 4
 • Udseende: 5
 • Pris: 2

Orly nail rescue kit:

SBS-654652

Det skal du bruge:

 • Orly nail rescue kit

Hvad går det ud på?

Kittet indeholder en fil, neglelim og repair powder. Som med de to andre metoder lægger du limen på revnen i den rene negl. Du dypper den derefter i reparationspulveret, som sætter sig i limen. Lad limen størkne. Pulveret størkner sammen med limen, så du vil nu have en “bule” på neglen, som skal files ned og jævn. Først bruger du den grove side af filen, og derefter den fine.

Holdbarhed: 3-20 dage

Anmeldelse:

Kittet indeholder alt hvad du skal bruge, hvilket er en fordel. Til gengæld er det super svært, at få et jævnt og pænt resultat der holder. Jeg fandt det næsten umuligt, at få et jævnt resultat uden at file det hele væk igen. Holdbarheden er egentlig fin, og dit buffing-arbejde har ingen betydning (medmindre du selvfølgelig fjerner pulveret næsten helt), men pulveret opløses i alm. neglelakfjerner, så holdbarheden mindskes en del når du fjerner neglelak. Generelt kan jeg rigtig godt lide ideen om det her kit, men jeg synes desværre ikke at resultaterne er optimale.

Pulveret på neglen kan blive usynligt, men du får en “bule” på neglen, hvilket er et kæmpe minus for mit vedkommende. Derfor kan Orly’s kit ikke få toppoint for udseendet!

Du kan købe kittet på eBay til ca. 120,00kr (indenfor EU). Hvilket, efter min mening, er en ret høj pris, for et kit der er så bøvlet at arbejde med. Kittet taber derfor en del point for prisen. Du kan få kittet billigere hos en amerikansk eBay-sælger kaldet “enchantedbeautyspot”. Denne sælger vil jeg dog ikke anbefale, da jeg selv har modtaget ødelagte og mangelfulde produkter derfra uden efterfølgende kompensation.

Point:

 • Holdbarhed: 3
 • Udseende: 2
 • Pris: 1

Samlet konklusion:

Samlet har silk wraps scoret højst, og det er uden tvivl også min klare favorit af de tre. Teposemetoden er super nem og billig, men opnår ikke silk wrap’pens holdbarhed og udseende. Orly’s rescue kit er en rigtig god ide, og jeg ville ønske at produktet virkede for mig, men det gør det altså bare ikke. Når jeg får slebet “neglen” jævn, er pulverlaget for tyndt, og neglen knækker igen. En løsning kunne være at putte pulver på hele neglen og ikke kun på revnen. Det giver dog stadig en  hel “forhøjet” negl. Ud fra de erfaringer synes jeg simpelthen ikke, at kittet er pengene værd. Min klare favorit og den metode jeg helst anbefaler er derfor Silk wrap’pen 🙂

Jeg håber at I kunne bruge det til noget 🙂 – Rigtig god mandag 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s