Hoe kan je een hartaanval behandelen

Geplaatst op: 14.09.2019

Ontstaat in de plaque een beschadiging, dan klonteren de  bloedplaatjes samen en kan het bloedvat helemaal afgesloten raken. Als je geen toestemming geeft, word je doorgestuurd naar een ander deel van de website.

In welke revalidatie-instelling krijg je de beste zorg?

Maak kennis met Ilze, Johan en Esther. Een hartinfarct ontstaat door slagaderverkalking   atherosclerose : de binnenkant van de bloedvaten raakt beschadigd door bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, een hoge bloeddruk  of roken bij diabetes. Daarom wil een arts een hartinfarct zo snel mogelijk stoppen. Bewaar hele pagina Bewaar een gedeelte van de pagina Selecteer de onderdelen die je wilt opslaan. Pagina laatst aangepast op  Eindredactie: Redactie Gezondheidsplein Deze informatie is gecontroleerd door:.

Overzichtspagina's Poliklinieken en verpleegafdelingen Ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen Zorgverleners. Hartrevalidatie Mogelijk heeft u baat bij hartrevalidatie.

Stel direct je vraag. Vrij-Mazee Reizigersarts en docent. Kijkje in het lab Onderzoek doe je met je hart. Ziekenhuizen houden bij of de behandeling succesvol was. Hoe verloopt de behandeling bij een hartaanval. Hartrevalidatie Tijdens hartrevalidatie werk je samen met anderen aan je herstel.

Dit is een hartaanval of hartinfarct infarct of myocardinfarct. Als u onzeker,  somber of angstig blijft, ga dan naar uw huisarts om dit te bespreken.
  • Een dicht bloedvat wordt zo snel mogelijk opengemaakt met een dotterbehandeling.
  • Dan kan het ziekenhuis je doorverwijzen naar een revalidatiecentrum. Het kan daardoor ineens snel gaan.

Als je geen toestemming geeft, word je doorgestuurd naar een ander deel van de website. Medicijnen:  Een behandeling met medicijnen wordt altijd gestart. Medicijnen Bij een hartinfarct krijg je altijd direct medicijnen. Neem dan contact op met de polikliniek cardiologie. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.

Als je met de ambulance in het ziekenhuis aankomt, weten ze daar al online foto uitnodiging maken van jouw situatie.

Ziekenhuis Check? Je leert je grenzen opnieuw kennen met sport en spel. Hartrevalidatie Tijdens hartrevalidatie werk je samen met anderen aan je herstel. Heb je een bijzondere behandeling nodig. Dit belemmert de doorstroming van het bloed waardoor er hartweefsel kan afsterven!

Daarna krijgt u altijd medicijnen.

In de ambulance

De klonter wordt weggezogen. Zo wordt geprobeerd de bloedstroom in de kransslagader te herstellen. Zonder zuurstof sterven hartspiercellen af.

Die zorgen ervoor dat: een nieuwe verstopping moeilijker hoe kan je een hartaanval behandelen ontstaan  het hart in het juiste ritme blijft kloppen er geen verdere schade aan de hartspier ontstaat. Als je veel pijn houdt zijn soms extra pijnstillers nodig. Of moet je herstellen na een knie- of heupoperatie.

In de ambulance Het stellen van de diagnose begint al in de ambulance. Meer informatie Meer informatie over een hartinfarct Wilt u meer weten over een hartinfarct dan kunt u aanvullende betrouwbare informatie vinden op de website van: De Harteraad De Hartstichting De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie   In een brochure van de Harteraad leest u meer over  'Aanpak van risicofactoren voor hart- en vaatziekten'.

Risicofactoren

Je krijgt altijd medicijnen. Inspanningstest fietstest. Een hartkatheterisatie kan na het hartinfarct worden gedaan, om het hart en de kransslagaders van binnen te onderzoeken.

De klachten verdwijnen snel! Bij een groot hartinfarct zijn er meer hartenzymen in het bloed dan bij een klein infarct. Bloedafname: om vast te stellen of er hartspierschade is opgetreden. Meld je aan voor de nieuwsbrief En ontvang twee keer per maand alle informatie over jouw gezondheid. MPH H. Bloedvat helemaal dicht Zit een kransslagader helemaal dicht. Klik nu hier om deze pagina in je Gids te bewaren.

Soorten behandeling

Dit is niet altijd mogelijk, omdat er bijvoorbeeld extra personeel meerijdt of iemand gereanimeerd moet worden. Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. Zeker als u ook bleek, klam en zweterig bent en een angstig, onrustig en misselijk gevoel heeft. Daar volgt een behandeling om het bloedvat snel weer open te krijgen.

Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd. Hartinfarct herkennen. Lees voor.

Zie ook:

Vakantiehuis in het bos huren

Uitkering verzekering na brand

Keep your friends close and your enemies closer quote meaning

Michiel adriaanszoon de ruyterkazerne vlissingen

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Siem 18.09.2019 20:03
Een hartinfarct is het afsterven van een deel van de hartspier. Soms kun je al meteen door naar de behandelkamer.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site nailnewbee.com vereist! © nailnewbee.com 2009-2019