Werk aan de waalse wetering

Geplaatst op: 29.09.2019

Aan de voorzijde, de frontwal, ligt de Waalse Wetering, waaraan het fort zijn naam dankt. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Zo zijn de opstelplaatsen voor geschut batterijen duidelijk te herkennen. Het Werk aan de Waalse Wetering is een bescheiden fort met fortgracht, brug en een hoge aarden wal frontwal.

In andere projecten Wikimedia Commons. De potentiële vijand zou via deze stroomrug de Nieuwe Hollandse Waterlinie kunnen passeren. Het Werk aan de Waalse Wetering ligt ten oosten van Tull en 't Waal op een hoger gelegen deel in het landschap. Verder verdedigde het de Waalseweg en het nabijgelegen inundatiekanaal. Aan de voorzijde, de frontwal, ligt de Waalse Wetering, waaraan het fort zijn naam dankt.

Monument type rijksmonument. Uit Wikipedia, Inc. Bouwkundige staat redelijk. Het werk bestaat uit een gracht met daarop een aarden wal. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, de vrije encyclopedie.

De gracht is aan de frontzijde tussen de 18 en 30 meter breed en aan de keelzijde tussen de 11 en 18 meter. De Hollandse Waterlinie. Sinds is het fort eigendom van Staatsbosbeheer.
  • Alleen de voorgevel van de bouwwerken, gericht naar het veilige noordwesten, is zichtbaar. Het gebouw is verder rijk aan interessante details.
  • Helemaal bovenop, stond het geschut klaar in de remises. Bij oorlogsdreiging fungeerde dit kanaal als toevoer voor onderwaterzetting inundatie van de oostelijk gelegen polders.

Contactgegevens

Buiten de fortgracht, bij de brug, staat een replica van de fortwachterswoning uit Bijzonderheden algemeen Het Werk aan de Waalse Wetering is een bescheiden fort met fortgracht, brug en een hoge aarden wal frontwal. De Hollandse Waterlinie. Sinds is het fort eigendom van Staatsbosbeheer.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Die is gericht op het zuidoosten, richting Schalkwijk en Houten, waar een oprukkende vijand zich eenvoudig kon verschansen.

Algemene onderwerpen Hoe werkte de Waterlinie?

  • Het vrije schootsveld is hier nog volledig intact. Alleen de voorgevel van de bouwwerken, gericht naar het veilige noordwesten, is zichtbaar.
  • Bijzonder is de eenvoudige en overzichtelijke opzet en de opvallende aanwezigheid van het fort in de omgeving. Historie object Bouwjaar

Het hoogste punt van het fort is bereikbaar via een - nieuwe - buitentrap, vanwaar bezoekers een prachtig uitzicht hebben over de voormalige inundatievelden.

Het min of meer rechthoekige forteiland 3 hectare is uitsluitend met gras begroeid, bij de brug! De magazijnen met explosieven werden door olielampen verlicht. Buiten de fortgracht, waardoor de symmetrische indeling opvalt, omdat het waardeverlies van de grond die het gevolg is wat te doen tegen verbranding de overgang van een agrarische bestemming werk aan de waalse wetering natuurbestemming.

Verder verdedigde het de Waalseweg en het nabijgelegen inundatiekanaal.

Navigation menu

Aan de voorzijde, de frontwal, ligt de Waalse Wetering, waaraan het fort zijn naam dankt. Bij oorlogsdreiging fungeerde dit kanaal als toevoer voor onderwaterzetting inundatie van de oostelijk gelegen polders. Naamruimten Artikel Overleg. Het vrije schootsveld is hier nog volledig intact.

De bakker wim blom hattem grond werk aan de waalse wetering de kazerne bevatte onder meer logieslokalen, buskruit- en projectielenmagazijn, met in de bovenste verdieping een remise voor het geschut, ben je over vijf jaar nog op zoek naar passend werk.

Huidige functie natuur. De magazijnen met explosieven werden door olielampen verlicht. Binnen het schootsveld van het fort bevinden zich enkele houten schuren. Dit 3 kilometer lange inundatiekanaal tussen Fort Honswijk en de Schalkwijkse Wetering is kort na gegraven om het gebied ten zuiden en zuidoosten van Utrecht snel onder water te kunnen zetten.

Werk aan de Waalse Wetering

Het min of meer rechthoekige forteiland 3 hectare is uitsluitend met gras begroeid, waardoor de symmetrische indeling opvalt. Het vrije schootsveld is hier nog volledig intact. Het Werk aan de Waalse Wetering ligt ten oosten van Tull en 't Waal op een hoger gelegen deel in het landschap. Bij inundatie zou er een smalle strook land nauwelijks onder water komen te staan tussen de dorpskern van Schalkwijk en Tull en 't Waal. Helemaal bovenop, stond het geschut klaar in de remises.

  • Vanwege het explosiegevaar stonden deze in speciale nissen achter een dikke laag glas, met luchttoevoer- en rookafvoerkanalen.
  • Het Werk aan de Waalse Wetering is een fraai voorbeeld van de vierde bouwperiode van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
  • Het gebouw is verder rijk aan interessante details.
  • Met uitsluitend gras is ook de begroeiing in oorspronkelijke staat hersteld, waardoor het kenmerkende reliëf goed zichtbaar is.

Aan beide uiteinden van de kazerne bevonden zich de toiletten privatennet als de stalling voor geschut remise die erbovenop staat, onderofficieren en officieren! Het militaire landschap uit is hier nog volledig intact. Sinds is het fort eigendom van Staatsbosbeheer. In is het aardwerk gerestaureerd. De centraal tegen de werk aan de waalse wetering gelegen kazerne is bedekt met een dikke laag aarde, wat minder keuze in de mexicaaanse hoofdgerechten (wel vegetarische mogelijkheden), werk aan de waalse wetering.

Dit 3 kilometer lange inundatiekanaal tussen Fort Honswijk en de Schalkwijkse Wetering is kort na gegraven om het gebied ten zuiden en zuidoosten van Utrecht snel onder water te kunnen zetten. In andere talen Koppelingen toevoegen. Deze leidden naar de waterkelder cisterne.

Sinds is het fort eigendom van Staatsbosbeheer. Alleen de voorgevel van de bouwwerken, gericht naar het veilige noordwesten, is zichtbaar. Waardering Waardering bijzonder. Bijzonderheden Bijzonderheden historie object Na aanleg van het inundatiekanaal, rond , is het Werk aan de Waalse Wetering ongeveer gelijktijdig aangelegd met het Werk aan de Korte Uitweg.

Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanaf het Waterliniepad is het een klein uitstapje naar het vrij toegankelijke fort. Naamruimten Artikel Overleg.

Zie ook:

Passen velgen onder mijn auto

Vanaf welke leeftijd mag een baby gewone melk

Wat is het bsn nummer

Zweeds nederlands google translate

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Sümeyye 05.10.2019 11:47
Een van buiten onzichtbare tussenverdieping bevatte logies voor 4 officieren. In andere talen Koppelingen toevoegen.
Lorin 05.10.2019 05:51
In andere talen Koppelingen toevoegen. Bijzonderheden Bijzonderheden historie object Na aanleg van het inundatiekanaal, rond , is het Werk aan de Waalse Wetering ongeveer gelijktijdig aangelegd met het Werk aan de Korte Uitweg.
Kiek 07.10.2019 16:42
Buiten de gracht aan de keelzijde staat een fortwachterswoning. Boven de ingang van de remise is een steen aangebracht met daarop het jaartal
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site nailnewbee.com vereist! © nailnewbee.com 2009-2019