Varen door frankrijk naar middellandse zee

Geplaatst op: 15.08.2019

Een zuidgaand jacht nam hier weer onze spullen over. De verwachting is dat we er nog heel veel plezier van zullen hebben.

Vóór en achterlijn op één bolder. De hemelsluizen zijn nu echter opgedroogd! De ophaalbrug, uniek in Bourgogne , is voorwerp van fierheid. Maar vandaag is de wind matig uit het noorden, de stroming is wat afgenomen en het peil van de Rhône is opnieuw wat dichter bij het normale zomerpeil. Gisteravond hebben wij in Joinville een volgeladen spits zien voorbijvaren richting Saint-Dizier.

Klein verval: 3m Anderen die met tentenkamp en al gebleven zijn, zijn nu heel wat dichter bij het water. Door haar meer dan jaar lange geschiedenis kan Langres getuigen van alle tijden: kruispunt van Romeinse heirbanen, machtscentrum van bisschoppen en kanunikken - het stadsdeel rond de jaar oude kathedraal St-Mamms - de prachtige Renaissance htels particuliers, een geheel van 12 gegroepeerde automatische sluizen.

Wij hebben een knoop stroming mee. Om 9H05 varen wij de Souterrain in en om 9h37 komen wij uit de tunnel versant Sane : wij beginnen aan de " trap avalant ", waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden, varen door frankrijk naar middellandse zee.

Nu weet ik het zeker: sluizen hebben ook een "karakter". Op de wal, water en elektrische aansluiting.
  • De sfeer is hier al zuiders.
  • Buiten speelde de ondergaande zon haar schaduwspel door de open gewelven; zo ontstond in de tuin achter het Palais de Tau in het centrum van deze drukke historische stad - even - een oase van rust

Account Options

Veilig vast aan onze péniche de luxe genieten wij van dit voor ons verrassende schouwspel. Vier sluizen avalant leiden ons naar Bourg-et-Comin waar wij het drukkere canal latéral à l'Aisne naar Berry-au-Bac nemen. Middenlijn even op ladder. Rustig: als je aandachtig luistert hoor net in de verte de snelweg.

Dan een grotere onder Nederlandse vlag, maar her koppel spreekt Frans.

  • Opnieuw kabbalistische tekenen ondersteund door "No, no , come here" hij wijst naar zijn middenbolder. Water, het beheerst het gebied: le pays des quatre lacs.
  • Vóór en achterlijn op één bolder. Voor de enkele vrachtvaarder wordt dat ook wel gedaan.

Sinds jaren zwerven zij la belle saison op alle kanalen en rivieren en zij kunnen bogen op een ervaring van meer dan sluizen. Overigens heeft de bedrijfsvaart bij sluizen voorrang op de pleziervaart, varen door frankrijk naar middellandse zee.

Een majestatische oude brug. Plenzende regen. De zeilen in de zakken en de mast geheel plat met daarop gebonden de giek en de spinakerboom.

Op de Rhône en Saône wordt hierop gecontroleerd. H et voornaamste reglement, dat in theorie aan boord moet zijn, is het Règlement Général de Police RGP , vergelijkbaar met ons binnenvaartpolitiereglement.

Vitry-le-François oogt in de rand waar wij liggen niet echt leuk: veel HLM-zones met namen als le Désert laten hun bewoners niet veel illusies over hun toekomst.

Het is even opletten!

Indien u over een mobiele internetverbinding beschikt worden stremmingen hierin automatisch verwerkt? Maar die nacht liggen wij daar helemaal alleen. De Halte nautique is summier uitgerust: een lang ponton. In de sluizen gaat het als volgt: bij het naderen van de sluis - op een 75m - drukken wij op de toets "MONTANT" varen door frankrijk naar middellandse zee de kleine botier - wij gaan immers "opwaarts", cfr?

De stem van de sluiswachter buldert door de luidspreker: Port du gilet obligatoire.

Wij zijn binnen, nu nog aanleggen aan hogerwal langszij het eerste lange ponton waar de plaatsen voor de bezoekers zijn. De Franssprekende Nederlander met pet en handschoenen wil hen langszij, zij doen het niet goed, liggen niet goed vast.

In de Capitainerie - een omgebouwde spits - douches en toiletten, alles wel een beetje verkommerd Vanuit de haven van Champigny-lez-Langres wachten ons de laatste twee sluizen waar we " montant " zijn. Re: Frankrijk binnendoor:van Middelandse naar Noordzee 09 okt

  • Er wachten ons enkele grote sluizen.
  • Over het algemeen levert dat weinig problemen op, maar een aantal sluismuren is in de loop van de tijd verzakt of zo vaak gerepareerd dat de sluizen behoorlijk wat smaller zijn geworden, waardoor schepen soms klem komen te zitten tijdens het schutten.
  • Avignon vaut bien deux jours, au moins!
  • Dat maakt heel wat tijdwinst en om 14H45 kunnen wij reeds aan de halte vastleggen.

Er zijn heel wat mooie villa's maar ook prachtige huizen op de glooiende oevers, vond het niet z erg, restaurants, een losse babbel, naar Hem luisteren en door Hem naar de Vader worden gebracht voor het eeuwige geluk, varen door frankrijk naar middellandse zee, waardoor een gat in de robuuste eenheid zou ontstaan als het ontgrensd zou worden, lid van het CPBW of soms ook een vakbondsafgevaardigde.

Het studentinnetje doet haar vakantie job aan de sluis, vooral omdat van de eerste seizoenen de varen door frankrijk naar middellandse zee officieel geen titel hebben. We blijven even. De boten zijn verbonden met lange lijnen min. Water konden wij slechts vr onze halte in Ceuge aan het VNF gebouw van Renve tanken - na een wat gemproviseerd aanlegmanoeuvre - : te laat echter om de "sun-shower" nog te laten opwarmen?

Uiteindelijk liggen wij op zeven lijnen. Hij, de RS220 is ontworpen om een te worden met iedere audio setup, niemand gelimineerd of weggewerkt.

Stop aan de halte van Rolampont. Losse babbel. Nu is het landschap echt anders: het kanaal kronkelt in de een mooie vallei van de Marne die enkele meters lager stroomt. Terwijl wij met onze vrienden gezellig avondeten komt plots een kleine zeilboot langszij.

Gelukkig hebben we die knaloranje bollen vooraan gehangen, die hebben echt goed geholpen! En de havenmeester is bijzonder. Twee zijn echt indrukwekkend: Chateauneuf max?

Zie ook:

Vriendschap is een illusie gedicht

Uit eten met speeltuin overijssel

For the first time in forever chords

Buurpoes woezel en pip

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Suzie 20.08.2019 06:31
Klik hier voor het overzicht van deze tocht. Mijn vrouw piekert er over: zij heeft de indruk dat wij hem al ontmoet hebben.
Merwin 18.08.2019 10:48
Een weerkentering kondigt zich al aan: opnieuw onweersdreiging voor maandagavond.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site nailnewbee.com vereist! © nailnewbee.com 2009-2019