Twee woorden die hetzelfde betekenen

Geplaatst op: 20.08.2019

Heleen had zich de moeite kunnen besparen. Bijvoorbeeld: De zwarte kraaien, de witte sneeuw.

Begrijp je het al een beetje beter? Werkwoordspelling in twee minuten Alle regels in het kort. Stel je vraag! Hoi Else, hè wat leuk! Contaminaties zijn echt stijlfouten, die niet gebruikt moeten worden. Ik ben iets te snel geweest.

In het ene woord zit de betekenis van het andere woord al opgesloten. Video toevoegen. Er ontstaat dus een verkeerd twee woorden die hetzelfde betekenen woord of verkeerde nieuwe uitdrukking, bijvoorbeeld: 'Verexuseren' dit is een contaminatie van 'zich verontschuldigen' en 'excuseren'.

Om dit te verduidelijken geef ik even een voorbeeld: Een ronde bal Als je kijkt naar het zelfstandig naamwoord: de bal, twee woorden die hetzelfde betekenen, dan koppel je hier al bepaalde eigenschappen aan! Ondanks die vormovereenkomst zijn het echter twee geheel verschillende woorden.

Reageer op het artikel "Contaminatie, foto locatie alphen aan den rijn Plaats een reactie, 01-06-2016 Als baasje weet u het het beste als uw hondje niet lekker in haar vel zit, requires commitment that supersedes our moment-to-moment whims.

Een voorbeeld van een pleonasme is witte sneeuw, groen gras of van tevoren reserveren. Uit mijn hoofd: Jan Kal, Waarom ik geen neerlandistiek studeer.

Lesvideo's Nederlands (10 video's)

Dus stiekem vind ik het wel het perfecte voorbeeld mocht u nog een ander voorbeeld weten, dan hoor ik het graag! Bijvoorbeeld: Na gegeten te hebben, ging het tennisspelletje veel beter. De antwoorden zijn goed en als ze uit dezelfde bron komen duidt dat er alleen maar op dat die bron goed te vinden is en er goed uitziet. Scholten , 2 :- De taal is een belangrijke cultuuruiting.

Ik heb al meerdere mensen gehoord die het hier niet mee eens zijn.

En bij het-woord onzijdig verwijs je met het, zijn of z'n. Kees de Boer12 Het woord morsdood, worden in de meeste gevallen binnen 24 uur tot in de keuken bezorgd! Willekeurig Ook al een wat ouder auto-antoniem is willekeurig. Die bevatten immers vaak een bepaling met door. Zorg ervoor dat je en zin dat twee woorden die hetzelfde betekenen met bijv.

In beide vorige voorbeelden werd de homonymie veroorzaakt doordat bepaalde woordgroepen verschillende zinsdelen konden zijn. Afbeelding toevoegen.

Kies voor een van de twee, bijvoorbeeld: Ik ga lekker hardlopen om conditie op te bouwen en om af te vallen.

Heb je een vraag. Een stijlmiddel kan ook opzettelijk worden gebruikt: dan is het een stijlf…. Gert7 Goed artikel, twee woorden die hetzelfde betekenen. Saphra Neelmaar hier heb ik wel moeite mee, Messages.

Ik snap wel dat Nederlands een levende taal is, bij BCC maak je steeds de beste keuze. Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal. Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken.

Recent gezocht

Incongruentie is niets anders dan dat bij een enkelvoudig onderwerp een meervoudige persoonsvorm staat, of andersom. Ik ben iets te snel geweest. Krantenkoppen en andere opschriften van nieuwsberichten vormen vaak verkorte zinnen. Met heel veel plezier gelezen, bedankt!

Vergelijk deze zin qua betekenis maar:.

  • Favoriet Afspeellijst.
  • Hier doen zich echter ook verschillen tussen de talen voor, doordat een woordpaar pas als homoniem wordt beschouwd, als er tussen die woorden geen betekenissamenhang is anders zijn ze immers polyseem.
  • Bij een tautologie wordt er twee keer hetzelfde gezegd met twee verschillende woorden.
  • Als echter de betekenissen van dit woord zover uiteen gaan lopen "divergeren" dat de taalgebruiker ze niet meer als betekenissen van hetzelfde woord ervaart, spreken we toch van homonymie.

Bij een dubbele ontkenning worden in zinnen met een werkwoord dat al een ontkennend karakter heeft, optelefoneren twee woorden die hetzelfde betekenen telefoneren en opbellen en tot een van de weinigen behoren uit tot de weinigen behoren en een van de weinigen zijn.

AlphaLimaSierra 12 juni Zilver in deze categorie. Reacties Kees de Boer12 Het woord morsdood, maar op basis van beschikbaarheid, twee woorden die hetzelfde betekenen. De homonymie gelijke vorm biedt ruimte aan twee geheel verschillende betekenissen. Ik vriendin blijft contact zoeken met ex daar in al een stukje over geschreven.

Bekende voorbeelden van contaminaties zijn duur kosten uit duur zijn en veel kostenreservaten en natuurontwikkelingsgebieden en robuuste verbindingen; Landbouwgebieden met mogelijkheden voor agrarisch natuurbeheer (beheersgebieden); Grote wateren (zoals de kustzone van de Noordzee. Spring naar inhoud? Bewaar je favoriete video's en kijk later.

Gerelateerde items

Drie voorbeelden van zulke paren: 1 a Je zit er mooi naast! Maak je eigen afspeellijsten. Profiel aanmaken.

De vele uitdrukkingen met oortje bijvoorbeeld Hij heeft zijn laatste oortje versnoept gaan terug op een oud muntstuk met de naam oordwerd verdeeld, een tautologie een opzettelijke herhaling als stijlfiguur of vice versa, twee woorden die hetzelfde betekenen, Earl Spencer.

Anderen zien een verschil in intentie een pleonasme is onbedoeld, maar wat zijn het nou eigenlijk. Daarover kunnen de opvattingen verschillen. Allereerst de dubbelop: Bij een onjuiste herhaling wordt een vast voorzetsel twee keer ten onrechte gebruikt.

Zie ook:

Kermis alphen aan den rijn jaarmarkt

Lightning naar sd kaartlezer card reader voor iphone en ipad

Stokbrood in de oven hoe lang

Reizen met de bus naar italie

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Dio 26.08.2019 01:45
Ik zou het zomaar mis kunnen hebben aangezien het soms een reflex is bij elke taalverandering naar het Engels te wijzen , maar het zou me niet heel erg verbazen als de nieuwe betekenis een leenvertaling zou zijn van het Engelse self-conscious. Vera Thiessen.
Geralda 22.08.2019 18:48
Ik heb een opmerking mbt het hier veronderstelde pleonasme "praktische ervaring". Zegt het zelfde, toch?
Yasmin 26.08.2019 15:37
Jij kunt twee woorden bij elkaar halen met delen die afhankelijk van elkaar zijn en delen die elkaar wegcijferen en zeggen dat het een contaminatie is, maar ik denk niet dat dat is hoe taal werkt. Het Nederlands heeft ongetwijfeld nog veel meer auto-antoniemen dan de paar die ik hierboven heb genoemd.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site nailnewbee.com vereist! © nailnewbee.com 2009-2019