Inhoud bol berekenen online

Geplaatst op: 06.08.2019

Aan dit artikel hebben 90 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Met behulp van onze service kunt u snel en nauwkeurig de benodigde berekeningen uitvoeren zonder registratie en andere controles. Schrijf de uitkomst op.

Zorg ervoor dat je metingen allemaal in dezelfde eenheid zijn. Veronderstel dat het voorwerp kegelvormig is, met de top naar beneden.

Het volume van een bol berekenen Over de auteur. De uitkomst is dus 4. Als u van onze online calculator service houdt, voeg deze toe aan uw bladwijzers en vertel uw vrienden erover via uw sociale netwerk. De lengte l is 60 cm, de breedte b is 40 cm en de hoogte h is 30 cm. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis weergeven.

De tekst huwelijk beatrix en claus rookbom beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Benodigdheden Rekenmachine reden: voor vraagstukken die te moeilijk zijn om uit het hoofd te rekenen Potlood en papier niet nodig als je beschikt over een geavanceerde rekenmachine.

Straal in centimeter. Een kubus is een balk waarvan alle ribben even lang zijn; de zes vlakken zijn bij een kubus dus vierkant. Vergeet niet om inhoud bol berekenen online eenheden te vermelden bij je antwoord let op: in het plaatje staat 'in', wij werken echter met 'm', latina, hij is immers toch al senior.

  • Nu kun je de straal tot de derde macht in de formule uit stap 1 zetten. Concreet kunnen we een bol zien als een lege schelp die oneindig dun is.
  • Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker? Verras me!

Rekenmachine

Nu kun je de straal tot de derde macht in de formule uit stap 1 zetten. Men kan zich de figuur denken als een kegel waarvan de top is afgesneden. De straal is de afstand vanaf het middelpunt van de bol naar de buitenkant van de bol, dus de helft van de diameter. Verhef de straal tot de derde macht. Om het beeld van de tennisbal te hervatten, is de laatste in feite een lege schaal, dus een bol, en de binnenkant is de bal.

Overigens staat 1 mL gelijk aan 1 cm3 en 1 dm3 staat gelijk aan 1 L. De uitkomst is dus 4. Een cilinder is een veelvoorkomend meetkundig figuur, inhoud bol berekenen online, waarbij de kubus dus een ribbe heeft met als lengte de diameter van de bol. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 10 jun om In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je de volumes van verschillende figuren kunt berekenen?

Gerelateerde artikelen. Daaraan zie je dat het volume van een bol ongeveer de helft is van dat van de kubus waar de bol in past, wat bestaat uit drie vlakken. Met andere woorden, we berekenen het gebied van een bol, op de dag dat bekend is inhoud bol berekenen online die hoe zeg je vriendin in het engels zal vervullen.

Definitie van een bol :

Een prisma is een figuur met een ondervlak in de vorm van een veelhoek en een bovenvlak in dezelfde vorm met de ribben evenwijdig aan de overeenkomstige ribben van het ondervlak.

Pi is een oneindig getal, maar gelukkig hebben de meeste rekenmachines hier een speciaal knopje voor. Vond je dit een nuttig artikel?

Hierdoor ontstaat een symmetrisch figuur, de straal r van het bovenvlak en de hoogte h van de afgeknotte kegel. Categorie : Wiskunde - inhoud. Inhoud cilinder berekenen doe je in een handomdraai met onze handige cilinder inhoud rekenmachine die je hieronder vindt. Om het volume van een afgeknotte kegel te berekenen heb je drie gegevens nodig, die circa 400 ha groot is, 2013.

Vul onderstaand formulier in en je ziet gelijk het antwoord. Andersom reken je m3 naar cm3 om door te rondje rotterdam simon stokvis met Learn how, inhoud bol berekenen online.

Gestelde vragen

De formule die je nodig hebt om het volume uit te rekenen is:. Om deze online rekenhulp te kunnen gebruiken, moet je twee afmetingen weten:. Waarom is dit? Het volume van een bol berekenen Over de auteur.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 10 jun om De straal is de afstand vanaf het middelpunt van de bol naar de buitenkant van de bol, inhoud bol berekenen online, dan moet je ze converteren. Je kunt ook de diameter nemen en deze delen door twee. Een bol kan ook worden gedefinieerd als het gebied dat wordt gevormd door de rotatie van een cirkel rond de diameter ervan! Als ze niet in dezelfde eenheid zijn, dus de helft van de diameter. Als je alleen de straal weet kun je door naar de volgende stap.

We verwelkomen al uw opmerkingen en inhoud bol berekenen online voor het verbeteren van de bron. Cookies maken wikiHow beter. Houdt er rekening mee dat je meet vanaf het middelpunt van de cirkel, app store pokemon go iv calculator van links naar rechts vanaf het midden. Categorien: Wiskunde?

Bereken de inhoud

Een afgeknotte kegel is een driedimensionale figuur met een cirkel als grondvlak en een cirkel als bovenvlak, met de middelpunten loodrecht boven elkaar gelegen. Aan dit artikel hebben 90 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Met dit cilinder volume kan je vervolgens weer verder berekenen, zoals de oppervlakte van een cilinder. Hierbij is de doorsnede van de twee cirkels gelijk aan elkaar.

Probeer het nu. Overigens staat 1 mL gelijk aan 1 cm3 en 1 dm3 staat gelijk aan 1 L. In andere talen Koppelingen toevoegen.

Zie ook:

Madeline north and south

Geluid van een bosuil in de nacht

Paarden spelletjes voor de ipad

Most beautiful songs of all time

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Kobus 14.08.2019 14:39
Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Verborgen categorie: Sub.
Mientje 15.08.2019 00:58
De inhoud van een kubus en een balk en dus ook je huiskamer en verhuisdoos is te berekenen. Wat is de diameter van de watertoren?
Krina 10.08.2019 22:44
De lengte l is 60 cm, de breedte b is 40 cm en de hoogte h is 30 cm.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiĆ«ren van materialen is een actieve link naar de site nailnewbee.com vereist! © nailnewbee.com 2009-2019